Vajastésztába bugyelát sonka és hagyma
40 g vaj
35 dkg póréhagyma
3,5 dl tej
40 g liszt
1 tojás
kicske őrölt szerecsendió
10 dkg apróra összetört sajt
375 g gyári vajastészta
35 dkg sovány sonka
só, bors
Kapcsold be a sütőt 200- 220 fokra had melegedjen fel!
A vajat olvaszd meg egy lábasban, tedd bele a hagymát és süssed pár percig amíg megpuhul mikor megfőtt szűrd le és tedd félre! A lisztet dolgozd el a vajjal és apránként add hozzá a tejet! Helyezd a tűzre és fűzd addig míg sűrű nem lesz. Keverd a szószba a borsot, sót, és a kicsi szerecsendiót na meg a összetört sajtot! Hűtsd le! Add hozzá a hagymát, és a sonkát a szószhoz! Ezt az egészet öntsd egy tálba! Nyújtsd ki a tésztát annyira, hogy nagyobb legyen a tál szájánál , vágj le a tésztából egy csíkot az edény szálát nedvesítsd be és nyomkodd rá a tésztacsíkot, majd ismét kend meg vízzel a tésztacsík tetejét és ragaszd rá a többi tésztát!
A tészta tetejét több helyen szúrd meg villával, hogy a gőz el röppenjen belőle! Vágd le a tészta lelógó részét! Egészet kend meg tojással és dugd be a sütőbe 20 percre!
Mikor megsűlt akkor tegyél a tányérra belőle és Hamm!!!