MENÜ

Fecó Otthoni
Konyhája
Gyere és élvezd a pompás ízek harmóniáját! 

vajastesztaba_bugyelat_sonka_es_hagyma.jpg

Vajastésztába bugyelát sonka és hagyma

 

40 g vaj

35 dkg póréhagyma

3,5 dl tej

40 g liszt

1 tojás

kicske őrölt szerecsendió

10 dkg apróra összetört sajt

375 g gyári vajastészta

35 dkg sovány sonka

só, bors

 

Kapcsold be a sütőt 200- 220 fokra had melegedjen fel!

A vajat olvaszd meg egy lábasban, tedd bele a hagymát és süssed pár percig amíg megpuhul mikor megfőtt szűrd le és tedd félre! A lisztet dolgozd el a vajjal és apránként add hozzá a tejet! Helyezd a tűzre és fűzd addig míg sűrű nem lesz. Keverd a szószba a borsot, sót, és a kicsi szerecsendiót na meg a összetört sajtot! Hűtsd le! Add hozzá a hagymát, és a sonkát a szószhoz! Ezt az egészet öntsd egy tálba! Nyújtsd ki a tésztát annyira, hogy nagyobb legyen a tál szájánál , vágj le a tésztából egy csíkot az edény szálát nedvesítsd be és nyomkodd rá a tésztacsíkot, majd ismét kend meg vízzel a tésztacsík tetejét és ragaszd rá a többi tésztát!

A tészta tetejét több helyen szúrd meg villával, hogy a gőz el röppenjen belőle! Vágd le a tészta lelógó részét! Egészet kend meg tojással és dugd be a sütőbe 20 percre!

Mikor megsűlt akkor tegyél a tányérra belőle és Hamm!!!

 

 

 

 

Asztali nézet