Rizseshússal töltött gomba, rajta reszelt parmezán sajt, főtt – sült burgonyával
A sampion gombákat gyorsan mosdmeg meg a tönköket kiszeded. A tönköket apró darabokra vágd és pirítsd meg: tehát a serpenyőt felhevíted, öntesz bele egy kevés extra szűz oliva olajat, és azonnal rádobjuk a feldarabolt gombatönköket, sózd, borsozd, és a végén jöhet bele az apróra vágott aranyos petrezselyemzőld, mikor megpirult tedd félre!
Most pedig készítsd el a finom tölteléket:
A rizst kevés olajon pirítsd meg teszünk bele kevés sót és öntsd fel 2x annyi ( mint a rizs ) forrásban lévő vízzel. Főzd meg és ha kész rakd félre!
A darált húsba tegyél sót, őrölt borsot ( vigyázz ezek már vannak a gombán, tehát csínján bánj velük) adj hozzá pirospaprikát, egész tojást, a pirított gomba tönköt és az előzőleg megfőzött rizst! Ezeket az alapanyagokat jól gyömöszköld össze, ne félj tőle mert a jó erős dögönyözéssel sokkal jobban eloszlanak az ízek. Szóval miután ezeket az alapanyagokat jó össze dolgoztad jöhetnek a cuki gomba kalapok. Fogunk egy szép mosott gombakalapot és megtöltjük a rizses hússal! Jól nyomkodd bele a tölteléket, töltsd színültig.
Mikor megvan beleteszed egy tepsibe és öntesz köré egy kevés vizet és olajat ( 1 – 1,5 dl együtt )! Fedd be a tepsit alufóliával és dugd be kb. 200 fokos sütőbe. Miután a gomba megpuhult, leveheted a fóliát / figyelj, hogy a víz és az olaj mindig legyen a gomba körül. A gombákat pedig jól szórd meg a reszelt parmezánnal! Told vissza a sütőbe. Süsd szép pirosra!
Amíg sül csináld meg a köretet!
Vágd kockára a burgonyát, és főzd meg sós vízben, amikor megfőtt szűrd le, és a burgonyát süsd meg bő forró olajban! Sütés után csepegtesd le!
Ezek után vegyél egy gyönyörű lapos tányért, halmozd fel rajta a sült burgonyát és erre helyezd rá a töltött gombákat! Locsold meg egy kevés olíva olajjal, és már eheted is! Szeretjük!!!