Pompás hagymaleves
1,5-2 ek olivaolaj
25 g margarin
70 dkg vöröshagyma
2 káváskanál cukor
2 db fokhagyma gerezd
1-1,2 liter húsleves
23 dkg parmezán sajt
só, őrölt bors
kenyér ( lehetőleg bagett )
Egy edényt jól hevítsünk fel, majd öntsük bele az olivaolajat és a vajat is tegyük bele.
Ha a vaj elolvadt akkor beleteheted a karikára vágott vöröshagymát és a cukrot, állandó keverés mellett olvaszd meg a cukrot lassú tűzön. Zúzd össze a fokhagymát és add hozzá!
Mikor már jól megpirult és finom illatos a hagyma akkor öntsd fel a húslevessel, fűszerezd és ízesítsd a fent említettekkel! Vígyázz a húsleves már sós és borsos tehát ovatossan ízesíts és fűszerez!
Ezek után lassú, kicsi lángon főzd 1 órát!
A bagetteket egy kicsi oliva olajjal áztasd meg mind a két oldalát jó vastagon szórd meg sajttal és egy kicsit nyomkod meg a kezeddel, hogy ráragadjon! Ezután végy egy serpenyőt és hevítsd fel majd tegyél bele az oliva olajbol egy keveset és tedd bele a kenyeret! Mid két oldalát süsd szép aranybarnára! Ha ez kész akkor az egyik kenyeret tedd a mélytányér aljára a másikat állítsd a tányér belső szélének és most már merítheted is bele a pompás hagymalevest, úgy, hogy a kenyér egy kis darabja kilógjon!