MENÜ

Fecó Otthoni
Konyhája
Gyere és élvezd a pompás ízek harmóniáját! 

Palacsinta benne csodás tejberizs vaníliamártással megöntözve

 

 

 

Először is fogjunk neki a vanília mártás elkészítésének, hiszen az előbb megvan a palacsintánál!

Egy tálban a tejet, a lisztet, a kristálycukrot, vaníliás cukrot és a tejszínt habverővel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk majd a tálban lévő anyagot a forrásban lévő tejhez, adjuk.

Habverővel kevergetjük, hogy le ne égjen.

Már hozzáadás közben észre vesszük, hogy sűrűsödik.

Jól kiforraljuk!

No álljunk neki a tejberizsnek!

Egy kb. 3 dl-es bögrébe beleöntjük a rizst, hogy a bögre tele legyen!

Tehát a kimért rizst beleöntjük a, kivizezet tejeslábasba!

Ezek után ugyan azzal a bögrével 5x annyi tejet mérünk ki, és ezt ráöntjük a rizsre, plusz két púpozott evőkanál vaníliás cukrot. Ezeket kb. 30 percig főzzük állandó kevergetéssel!

Fogjunk neki a palacsinta tésztának!

A szódavizet az egész tojással elkeverjük, teszünk hozzá egy kis tejet, cukrot és az elmaradhatatlan lisztet! Ezeket csomó mentessen, elkeverjük, aki szeretne, tehet bele egy csipet sót (én szoktam néha tenni bele a só nagyon, jól kihozza az ízeket főleg az édes ízt! ). A serpenyőt felhevítjük az olajjal és öntünk bele a palacsinta tésztából, amit körkörösen mozgatva oszlatunk el a serpenyőben. Megsütjük a palacsintát!

A megsült palacsintát egy tányérra helyezzük, bele rakjuk a megfőtt tejberizst és a palacsintát háromszögletűre, hajtogatjuk.

Ezek után megöntözzük a csodás vaníliamártással.

Pompás!

 

 

 

 

 

Asztali nézet