MENÜ

Fecó Otthoni
Konyhája
Gyere és élvezd a pompás ízek harmóniáját! 

hussal_toltott_hagyma.jpg

Hússal töltött hagyma

 

4 db tisztított hagyma

10 dkg sertéshús megdarálva

5 dkg Baconszalonna

2 evőkanál vágott friss petrezselyem

½ kávéskanál zsálya

8 db őrölt borókabogyó

2 ek facsart narancslé

5 dkg zsemlemorzsa

1 ek oliva olaj

só, fekete őrölt bors

8 db babérlevél

 

Kapcsold be a sütőt 190-200 fokra és hagyd felmelegedni! Amig melegszik addig a vöröshagymát főzzük meg kb. 1 liter vízben 10 percig ha megfőtt szűrd le.

Addig megcsináljuk a tölteléket!

A darálthúst ( ha lehet kérd meg a hentesed, hogy darálja le a húst )  keverd össze a apróra vágott szalonnával, a frissen apróra vágott petrezselyemmel, tedd hozzá a borókabogyót, a összevágott zsályát a zsemlemorzsát és öntsd hozzá a finom zamatos narancslét!

A hagymát vágd ketté, úgy, hogy a hagyma teteje és az alja elkülönüljön egymástól a hagyma közepét emeld ki úgy, hogy körülbelül 1/2 – 1 cm vastagságú hagyma hús maradjon egybe. Az olíva olajat hevítsd fel és a kiemelt, finomra vágott hagyma közepeket és a be ízesített hússal együtt süsd aranybarnára! Sütés közben ízesítsd sóval és őrölt borssal.

Tegyük a hagymákat egy tepsibe és tötsd bele a húsos tölteléket majd tegyél egy kevés vizet a tepsíbe kb.:  1- 1/5 dl és add hozzá az elmaradhatatlan babérleveleket!

Tegyük az előmelegített sütőbe és addig süsük amig szép piros nem lesz ( kb.: 50 perc )!  Vigyázz a vizet mindig pótold!

Szedd az elő melegített tálra és már eheted is!

 

Asztali nézet