Hússal töltött hagyma
4 db tisztított hagyma
10 dkg sertéshús megdarálva
5 dkg Baconszalonna
2 evőkanál vágott friss petrezselyem
½ kávéskanál zsálya
8 db őrölt borókabogyó
2 ek facsart narancslé
5 dkg zsemlemorzsa
1 ek oliva olaj
só, fekete őrölt bors
8 db babérlevél
Kapcsold be a sütőt 190-200 fokra és hagyd felmelegedni! Amig melegszik addig a vöröshagymát főzzük meg kb. 1 liter vízben 10 percig ha megfőtt szűrd le.
Addig megcsináljuk a tölteléket!
A darálthúst ( ha lehet kérd meg a hentesed, hogy darálja le a húst ) keverd össze a apróra vágott szalonnával, a frissen apróra vágott petrezselyemmel, tedd hozzá a borókabogyót, a összevágott zsályát a zsemlemorzsát és öntsd hozzá a finom zamatos narancslét!
A hagymát vágd ketté, úgy, hogy a hagyma teteje és az alja elkülönüljön egymástól a hagyma közepét emeld ki úgy, hogy körülbelül 1/2 – 1 cm vastagságú hagyma hús maradjon egybe. Az olíva olajat hevítsd fel és a kiemelt, finomra vágott hagyma közepeket és a be ízesített hússal együtt süsd aranybarnára! Sütés közben ízesítsd sóval és őrölt borssal.
Tegyük a hagymákat egy tepsibe és tötsd bele a húsos tölteléket majd tegyél egy kevés vizet a tepsíbe kb.: 1- 1/5 dl és add hozzá az elmaradhatatlan babérleveleket!
Tegyük az előmelegített sütőbe és addig süsük amig szép piros nem lesz ( kb.: 50 perc )! Vigyázz a vizet mindig pótold!
Szedd az elő melegített tálra és már eheted is!